Сантех-Скло

Душова перегородка – переваги та недоліки

Скляні перегородки або душові без дверей

Щоб зрозуміти, чи підійде виріб для вашої ванної кімнати, отримайте необхідну інформацію в цій статті.

Душові шторки без дверей – це різновид душової кабіни, яка складається з рами та скляних панелей, але без дверей. Вони створюють відчуття відкритості та простору в душовій зоні, водночас захищаючи від бризок води. Відсутність дверцят також означає, що вони менш схильні до утворення цвілі та цвілі, а також їх легше чистити, ніж ті, що мають двері. Крім того, вони пропускають більше природного світла в душову зону і можуть навіть допомогти зробити маленьку ванну кімнату більшою.
Вибираючи душову перегородку, важливо враховувати розмір вашої ванної кімнати та те, чи ви віддаєте перевагу відкритому чи закритому вигляду. Якщо у вас маленька ванна кімната, вибір душової шторки без дверей допоможе збільшити простір. Для тих, хто хоче більше приватности, скляні двері або розсувні двері можуть бути найкращим варіантом. Крім того, якщо ви шукаєте щось стильне та сучасне, без каркасні скляні перегородки стають все більш популярними.

перегородка в душ

Ви, безперечно, зустрічали зображення душових без дверей, які так популярні сьогодні. Ці вироби створюють відчуття простору плюс відсутність дверей, яку необхідно періодично очищати, вони мають безліч конфігурацій, але такі душові підходять не для кожного інтер’єру.

Душова перегородка – історія

vanna

До кінця 60-х років минулого століття, ванні кімнати були скромними і включали стандартний набір: ванна, туалетний столик, комод і, можливо, шафа для білизни – і все це вміщалося в консервативний простір розміром 1,5 на 2,5 метра .

У середині 70-х домовласники почали додавати до своїх будинків другу і навіть третю ванну кімнату, а в 80-х модернізували її дизайн, щоб включити ще й головну ванну кімнату.

У міру того, як останнім часом тривала тенденція до створення будинків з більшою площею, з’явилися головні апартаменти з великими спальнями, гардеробними, великими розкішними ванними кімнатами і просторими душовими кабінами без дверей.

Спочатку душові кабіни були приналежністю до дорогих інтер’єрів, але невдовзі ця мода перекачувала в середній клас.

классический стиль ванной комнаты

Дизайн та розміри

Душова кабіна без дверей має бути функціональною та естетичною. Розмір має значення для душових дверей. Місцеві будівельні норми і правила можуть вказувати, що розмір душової кабіни повинен становити не менше 90 х 90 см., але душові перегородки без дверей через необхідність перекривати потік води і не допускати попадання води на решту ванної кімнати, вимагають додаткового простору. Більшість душових перегородок мають бути не менше 90-120 см. шириною, або ще набагато більше.

Душова перегородка зазвичай знаходиться в кутку кімнати. Уникайте розміщення на середині стіни кімнати, через свій великий розмір вони виглядатимуть недоречно.

glass-walk-in-shower

Простір перед входом до душової має бути не менше 1,5 м . Це «зона бризок», і все, що ви розмістите в цій галузі, може в якийсь момент намокнути.

Розгляньте можливість реалізації водовідведення. У душі без дверей підлога зазвичай нахилена до зливного отвору, але встановлення додаткового широкого водовідведення на вході в душову кабіну набагато знижує ризик перетікання води на підлогу у ванній.

Регулюйте і направляйте дощову лійку так, щоб струмені води і бризки менше були спрямовані до виходу з душової зони, а краще в глиб душової кабіни на стіни або скло.

Душевая перегородка без дверей

Перш ніж поміняти дизайн санвузла зі стандартною комбінацією ванни з душовою лійкою на користь душової перегородки, розгляньте переваги та недоліки цих конструкцій.

Плюси та мінуси душових без дверей

  • Скляні душові двері вимагають періодичного очищення, щоб уникнути появи плям від жорсткої води, тому душ без дверей означає, що прибирати доведеться менше на одну поверхню.
  • Відсутність переступаючого бортика біля входу робить душ легко доступним для людей похилого віку та людей з обмеженими фізичними можливостями.
  • Відсутність скляних дверей, що обмежують, роблять видимість вашої ванної кімнати більш відкритою і просторою.
  • Душові без дверей виготовляються спеціально для вашого санвузла та ідеально вписуються у простір ванної кімнати.
душевая без дверей
  • Душові перегородки вимагають більше місця для розміщення, ніж душова кабіна або стандартна ванна, що робить їх малопридатними для невеликих ванних кімнат.
  • У душових без дверей, де немає бар’єру для пари, іноді буває протяг. Знизити протяг можна за рахунок установки додаткових джерел нагріву: інфрачервоних обігрівачів, сушки для рушників і підлог з підігрівом.
  • Менша можливість усамітнення, ніж у закритому душі.
  • Душі без дверей коштують зазвичай дорожче за магазинні рішення, тому що вони розробляються спеціально для конкретних приміщень.
  • Установка індивідуального душу без дверей зазвичай вища за покупні гідробокси, і залежить від багатьох факторів залежно від розміру та матеріалів, складності монтажу.
  • Душ без дверей – це не самостійний проект. Вирівнювання підлоги, встановлення водостоків та водопроводу, будівництво та облицювання стін – це робота, яку краще довірити професіоналам.

Додаткова кутова стулка дозволяє набагато краще захищати від бризок, залишаючи практично всю воду всередині душової зони. Це так само додає трохи усамітнення, але у вас має бути достатньо місця для розміщення такого кутового варіанту. Додатково 1200-1800 мм. простору.

glass-walk-in-shower
Перегородка в душ

Замовити душову перегородку без дверей, що підходить за індивідуальними параметрами ванної кімнати Ви зможете в нашій компанії. Приклади таких виробів наведено на сторінках нашого сайту тут.